Artiklid

Sügis läheneb - milliseid koroonaviiruse sümptomeid põevad täielikult vaktsineeritud?

kolmapäev, 17 august

Koroonavaktsiin võib pakkuda kaitset sümptomaatilise infektsiooni, raske haiguskulu ja surma eest, kuid see ei takista viiruse edasikandumist. Isegi täielikult vaktsineeritud inimestel on endiselt oht nakatuda koroonaga. 

Nakkushaiguste ja epidemioloogia ajakirjas Eurosurveillance avaldatud uuringus käsitleti kõige sagedasemaid sümptomeid, mis mõjutavad täielikult vaktsineeritud inimesi pärast kokkupuudet SARS-CoV-2-ga.

Norra teadlased küsitlesid kinnisel üritusel, kus leidis aset koroonakolle, osalenud 111 külalist. Küsitletud inimeste seast oli 66-l positiivne koroonatest ja 15-l oli võimalik nakkus. Teatati, et kõik külalised olid täielikult vaktsineeritud. 

111 osalejast 89 protsenti oli saanud mRNA vaktsiinide kaheannuselise doosi, kuid ükski neist ei olnud saanud tõhustusdoosi. Keskmine vanus oli 39 aastat ja keegi neist ei olnud viimase nelja kuu jooksul enne sündmust koroonasse haigestunud.

Pärast teadlaste uuringut selgus, et kõige sagedasemad haigussümptomid vaktsineeritutel oli köha, nohu, väsimus, kurguvalu, peavalu, palavik, aevastamine ja lihasvalu. Lisaks eelmainitule, tõid eksperdid välja ka iivelduse, kirjutab Medical Daily

KÜSI ARSTILT

Oma küsimuse arstile võid esitada meie portaalis anonüümselt!

Teie küsimustele vastavad seksuoloog-psühhiaater dr Imre Rammul ja Tõnu Ots, tuntud psühholoog, seksuoloog,  pere- ja kasvatusnõustaja. Samuti perearst dr Lauri Laas.

Soovi korral registreeri end vastuvõtule OÜ Arstlik Perenõuandla (Dr. Imre Rammul)

Terviseamet: vaktsiinide vältimine toob kaasa unustatud nakkushaiguste puhangud

10:50 09.02.2022

Vaktsineerimisest loobumine võib põhjustada likvideeritud nakkushaiguste taaslevikut. Ka välismaal reisivad inimesed võivad haigusetekitajad uuesti Eestisse tuua, ütles terviseameti ekspert, viidates itaallaste otsusele tühistada laste kohustusliku vaktsineerimise seadus.