Artiklid

Kuidas päike sinu nahka näeb?

esmaspäev, 16 mai

Päikeseliste kevadilmade saabumise puhul tasub meeles pidada, et meie nahk vajab kaitset kahjuliku päikesekiirguse eest. Tõestamaks päikesekreemi võimet blokeerida UVA ja UVB kiirgust pakuti inimestele tänaval võimalus end läbi spetsiaalse UV-kaamera vaadata.

Dermakosmeetika brändi Eucerin ja Confido Meditsiinikeskuse koostöös sündinud aktsiooni käigus oli 4. aprilli südapäeval kõigil möödujatel võimalik Tammsaare pargis astuda spetsiaalse UV-kaamera ette, mis võimaldab vaadata, kuidas päike meie nahka näeb. Eucerini brändijuht Liisa Kuslapi sõnul oli eesmärk tõestada, et päikesekaitsekreem toimib: „Viimastel aastatel on inimesed üha teadlikumad päikesekiirguse kahjulikkusest, kuid siiski leidub veel palju neid, kes lihtsalt ei taju, miks päikesekaitsekreem on vajalik. Tahtsimegi inimestele nende oma nahal demonstreerida, kuidas kreem UV kiirgust blokeerib“.

Confido meditsiinikeskuse laserraviarst Alexander Uskov tõdeb, et puutub oma töös pidevalt kokku päikesepõletusest tekkinud nahakahjustuste raviga: „Inimsilmale nähtamatud UV kiirgused kahjustavad nahka ning seepärast on väga oluline kasutada päikesekaitsekreemi, mis sisaldab kaitsefaktoreid nii UVA kui ka UVB kiirguse vastu ja tegelikult vajab nahk kaitset aastaringselt, kõige rohkem aga muidugi kevadel ja suvel, mil päikese käes kõige rohkem viibitakse,“ lisab Uskov.

Vaata videost, kuidas inimesed reageerisid päikesekaitsekreemi toimimise peale.

Videolink: https://agendapr.sharepoint.com/:f:/g/Eq9l7hdU0YFHo_XmjhZAqUsBqmNP3aeTjSoK0cFibcs-MQ?e=whiWKH

KÜSI ARSTILT

Oma küsimuse arstile võid esitada meie portaalis anonüümselt!

Teie küsimustele vastavad seksuoloog-psühhiaater dr Imre Rammul ja Tõnu Ots, tuntud psühholoog, seksuoloog,  pere- ja kasvatusnõustaja. Samuti perearst dr Lauri Laas.

Soovi korral registreeri end vastuvõtule OÜ Arstlik Perenõuandla (Dr. Imre Rammul)

Terviseamet: vaktsiinide vältimine toob kaasa unustatud nakkushaiguste puhangud

10:50 09.02.2022

Vaktsineerimisest loobumine võib põhjustada likvideeritud nakkushaiguste taaslevikut. Ka välismaal reisivad inimesed võivad haigusetekitajad uuesti Eestisse tuua, ütles terviseameti ekspert, viidates itaallaste otsusele tühistada laste kohustusliku vaktsineerimise seadus.