Artiklid

Haige maja sündroomi infopäeval analüüsitakse hoone mõju inimese tervisele

neljapäev, 18 oktoober

 22. oktoobril on Tallinna Tehnikaülikoolis (TalTech) infopäev, kus otsitakse vastust küsimusele, kuidas hoone võib põhjustada inimestel kehva enesetunnet, sagedast haigestumist ning madalat tööviljakust. Infopäev on tasuta ning registreeruda saab SIIN.

Infopäeval „Haige maja sündroom“ saab ülevaate nendest hoone füüsikalisest, keemilistest ja bioloogilised omadustest, mis mõjuvad laastavalt majaelanike tervisele ja töövõimele. Infopäev algab kell 13:30 demoga, kus näidatakse, kuidas mõõta haige maja ohutegureid ning selgitatakse nende mõju inimese tervisele.
Infopäeva korraldaja ja TalTechi majandusteadlane Tarmo Koppel on seisukohal, et tänapäeval tuleb kujundada hooned inimese jaoks, mitte vastupidi. Lisaks Koppelile peavad lühiettekanded TalTechi teadlased ja õppejõud ergonoomialaborist, töökeskkonna ja -ohutuse ning liginullenergiahoonete uurimisrühmades

 Lisainfo
Tarmo Koppel, TalTechi majandusteaduskonna ergonoomialabori lektor, tel 5656 0830, tarmo.koppel@taltech.ee

KÜSI ARSTILT

Oma küsimuse arstile võid esitada meie portaalis anonüümselt!

Teie küsimustele vastavad seksuoloog-psühhiaater dr Imre Rammul ja Tõnu Ots, tuntud psühholoog, seksuoloog,  pere- ja kasvatusnõustaja. Samuti perearst dr Lauri Laas.

Soovi korral registreeri end vastuvõtule OÜ Arstlik Perenõuandla (Dr. Imre Rammul)

Terviseamet: vaktsiinide vältimine toob kaasa unustatud nakkushaiguste puhangud

22:15 09.09.2020

Vaktsineerimisest loobumine võib põhjustada likvideeritud nakkushaiguste taaslevikut. Ka välismaal reisivad inimesed võivad haigusetekitajad uuesti Eestisse tuua, ütles terviseameti ekspert, viidates itaallaste otsusele tühistada laste kohustusliku vaktsineerimise seadus.

Kasulikku